בניית חנות וירטואלית – נוסחה להקמת חנות וירטואלית שמוכרת יותר

בניית חנות וירטואלית - איך זה עובד?

חנויות וירטואליות הן העתיד של תחום הקמעונאות (המסחר), זה לא סוד וכיום כולם כבר יודעים שזו הדרך הטובה ביותר למכור מוצרים באינטרנט. השאלה היא- איך בעצם זה עובד? האם כדאי לי לבנות חנות וירטואלית? ואם כן באיזו פלטפורמה כדאי לבחור?

איך למכור מוצרים דרך חנויות וירטואליות? מה כדאי לעשות כדי שגם החנות הוירטואלית שלכם תעבוד כמו שצריך? במאמר הבא אנחנו נענה על כל השאלות שלכם, והכי חשוב נסביר בצורה פשוטה על בניית חנות וירטואלית כדי שתדעו איך זה עובד.

מהי חנות וירטואלית ואיך חנויות וירטואליות עובדות?

חנות וירטואלית היא אתר אינטרנט שבו יש גם אפשרות לרכישה. באתר כזה, מלבד עמוד הבית, עמוד “אודות”, עמוד צור קשר ועמודי תוכן שונים, שאותם מוצאים באתרי אינטרנט רגילים, ישנו גם איזור חנות שבו מצוגים גם מוצרים שאותם אתם יכולים למכור בחנות שלכם, בדיוק כמו שבחנות פיזית בעולם האמיתי ישנם מדפים ועליהם ממוקמים מוצרים (ותיכף נבין איך זה עובד ברמה הטכנית).

אם אנחנו ממשיכים עם ההמחשה לעולם הפיזי, אז קטגוריות הן מחלקות שונות בחנות הוירטואלית כמו מדפים או איזורים בחנות האמיתית: אם, למשל, ישנה מחלקת מוצרים לילדים אז בתוך חנות וירטואלית זו תהיה קטגוריה של מוצרים לילדים. אפשר לרדת לרזולוציות של תת קטגוריות ולמקד את הגולשים עד המוצר שאותו הם מחפשים, אני מניח שהבנתם את המסר.

מלבד עמודי קטגוריות של מוצרים, תתי קטגוריות של מוצרים והמוצרים עצמם, בכל אתר חנות נורמלית ישנה גם עגלת קניות, בדיוק כמו בחנות אמיתית, עגלה שאליה ניתן להוסיף את המוצרים או להוציא אותם ולהוסיף מוצרים אחרים או להוסיך עוד מאותו הסוג (המינוח המקצועי הוא “לערוך” אותם). נוסף לעמודי הקטגוריות יש גם תהליך רכישה אשר מורכב בדרך כלל מאישור פרטי ההזמנה, ולבסוף – התשלום.

החלק של התשלום הוא החלק העיקרי בתהליך הרכישה והוא נקרא בעגה המקצועית “סליקה”. את המושג סליקה אתם בוודאי מכירים מתחום האשראי, גם בחנות רגילה התשלום מתבצע בסליקה באשראי – אך באינטרנט התהליך מעט מורכב יותר מכיוון שהוא חייב להיות מאובטח במיוחד ולעמוד סטנדרטים גבוהים של אבטחת מידע. ישנן חברות ספציפיות המאפשרות לסלוק דרכן אשראי או שניתן להטמיע באתר מנגנון סליקה של חברות כמו פייפאל.

מעבר לכך, ברוב החנויות הוירטואליות, ישנם מנגנונים חכמים לחישוב מחירונים, שילוח לפי משקל ואיזור (מרחק), אפשרויות לבחירת ווריאציות של מוצרים, כמו צבעים וגירסאות שונות של אותו מוצר, המלצות על מוצרים משלימים וכמעט כל דבר שתוכלו לחשוב עליו. המסחר המקוון הנו תחום חי ובועט אשר נמצא כיום רלוונטי מתמיד.

איך בונים חנות וירטואלית?

כל אתר מורכב מתשתית שנכתבה על-ידי מתכנת (“קוד”) ותוכן שנוצר ע”י בעלי האתר אות כותבי תוכן מטעמם, לרוב האתרים, אם לא לכולם, ישנה מערכת ניהול. מערכת הניהול מאפשרת לבצע עריכה ושינויים של תוכן מבלי שנצטרך להפעיל תוכניתן פעם שנרצה לערוך משהו או אפילו את הטקסט הכי פשוט באתר. אותו דבר קורה עם חנויות וירטואליות. כמובן שניתן לבנות חנות וירטואלית על ידי קוד אבל לא נרחיב מעבר לכך במאמר זה.

אופציה נוספת היא לבנות חנות וירטואלית על ידי מערכת תשתיתית בשיטת “עשה זאת בעצמך” כמו שופיפיי ושירותים נוספים. שופיפיי מציעה היום אלטרנטיב נחמדה להתחלה, אך היא פחות מתאימה למי שרוצה שליטה מלאה על האתר שלו או לחנויות גדולות שצריכות איזור מסחר בהתאמה אישית ברמה ממש גבוהה.

השלב הבא הוא לבנות חנות וירטואלית באמצעות חברה \ פרילנסר המציעים את השירותים האלו. אותם פרילנסרים יבצעו עבורכם בנייה של חנות וירטואלית במחירים המתחילים בכמה אלפים בודדים לחנות סטנדרטית, ועד לעשרות אלפי שקלים לחנויות מתקדמות, אשר מסתנכרנות עם המלאי שלכם ושיש בהן פיתוחים אישיים המותאמים לצרכים שלכם.

נציין, שבדרך כלל, מותגים, מהגדולים ביותר, משלמים מעל מאה אלף על חנות וירטואלית. כמו-כן, ישנם מותגים, בארץ ובעולם, שמעסיקים מתכנתים במשרה מלאה, כחלק מהארגון, שמתחזקים את האתר באופן רציף ומגיעים לעלויות שוטפות של אלפי שקלים. לעומת זאת, אם אתם רק בשלבי ההתחלה אין שום סיבה שתשקיעו את הסכומים המטורפים האלו ותוכלו להתחיל עם משהו בסיסי שבהחלט יעשה את העבודה.

בניית חנות וירטואלית – באיזו פלטפורמה לבחור?

בהנחה שהבנתם שאתם רוצים לנסות לבנות חנות וירטואלית בעצמכם והבנתם שאם יש לכם עסק רציני אז כדאי שתשקיעו בחברה רצינית, שתיקח את העסק שלכם קדימה, גם מבחינת עיצוב וגם מבחינת איכות המוצר שתבחרו, אז כדאי לבחור במקצוען שיבנה לכם חנות וירטואלית. אותו גורם מקצועי יבחר בפתרון המתאים ביותר מבין שלושת סוגי המערכות הקיימות בשוק:

מערכות בקוד סגור: אלו מערכות של חברות שבנו אותן עבור עצמן. המערכות האלו הן בד”כ סגורות ואינן גמישות לשינויים והתאמות, אך ייתכן שישנן חברות המציעות מוצר שמתאים לכם כמו כפפה ליד וגם מתאים לכם במחיר. אולי הם מציעים שירות ייחודי שהמערכת הסגורה שלהם מאפשרת, אך ככלל אצבע נספר לכם שרוב העולם עובר למערכות בקוד פתוח.

מערכות “מוכנות” או פלטפורמות בקוד סגור: אפשר גם לקרוא למערכות מן הסוג הזה פלטפורמות מכיוון שהן מאפשרות לכם להקים חנות ולמכור אונליין פשוט על ידי התאמה אישית של העיצוב וההגדרות. היתרונות הם שאתם לא תצטרכו להתערב בחלק התכנותי של המערכת, אלא לבנות את החנות בדומה לילד שבונה ב”לגו”
דוגמה לפלטפורמה “בקוד סגור” לבניית חנות וירטואלית – שופיפיי

מערכות בקוד פתוח: מערכות בקוד פתוח הן מערכות שבהן בדרך כלל משתמשים מאות אלפי עד מליוני מתכנתים ברחבי העולם ולכן הן מציעות מגוון רחב מאוד של פיתוחים שונים. כך שבמקום לשלם על כל פיתוח לחברה שלכם, מישהו יכול פשוט להציע לכם לקנות פיתוח שהוא כבר פיתח עבור עצמו בסכום יחסי נמוך מאוד.

שימו לב שגם בתחום המערכות בקוד פתוח האתרים הם לא בהכרח זולים יותר. ייתכן והם יהיו איכותיים יותר, אך מכיוון שהשוק הנו שוק פתוח זה יהיה תלוי מאוד בטיב החברה שבונה לכם את האתר.

אז מה לענות כששואלים אותנו “מה אתם ממליצים?
בשורה התחתונה ההמלצה שלנו היא להבין מה בדיוק אתם צריכים, ללכת לכיוון הקוד הפתוח ולבחור בחברה שתדע לתת לכם מענה המתאים לצרכים שלכם. חשוב להבין שמצד אחד ישנן חברת שלא יסכימו בכלל לדבר איתכם מתחת לתקציב של 100 אלף שקל, ומצד שני ישנן חברות שיעשו עבורכם עבודה בכמה אלפים בודדים. גם בין הקצוות האלו ייתכן שלא תמצאו בהכרח את מה שמתאים לתקציב שלכם. נסו לקבל כמה שיותר המלצות על החברה בה אתם בוחרים לבניית החנות הוירטואלית הנכונה עבורכם.

המאמר נכתב על ידי נאור שובל אשר מפעיל את חברת בטרלבס לבניית חנויות וירטואליות ואתרים מתקדמים.

רוצים הצעת מחיר לחנות? כל מה שצריך זה להשאיר לנו פנייה ונחזור בהקדם!

רוצה משהו מהיר יותר? אפשר גם לחייג: 054-8128881

דילוג לתוכן